Reisprogamma

Home // Reisprogamma
Gambia

Omsloten door Senegal, langs de oevers van de gelijknamige rivier, ligt Gambia. Eigenlijk beslaat het land slechts in grote lijnen...

12 dagen1 - 9 personen
20180106104353
Sri Lanka

Sri Lanka betekent letterlijk: mooi eiland. Het stond tot 1972 bekend als Ceylon en ligt 50 kilometer ten zuiden van...

16 dagen
20180106094615

Deelnemers aan onze  reizen in 2017 (zolang de voorraad strekt) bieden wij het boek  “Een  aangename onrust” van Gerard Ouweneel gratis aan (zo lang de voorraad strekt). 
Gerard is mede oprichter van Stichting Vogelreizen, jarenlang voorzitter en      begeleidde ook tientallen reizen. In het boek staan maar liefst 84 columns, over vogels    natuurlijk. Zowel van zijn verre reizen als van Nederland. Ook ontmoetingen met  medevogelaars zijn beschreven. En  een kritisch woord over de natuur-,  vogelbescherming van vandaag de dag ontbreekt niet. Voor iedere vogelaar heel  aansprekende stukjes. 
Een boekbespreking door Rob Bijlsma in het blad De Takkeling (periodiek van de  Werkgroep Roofvogels Nederland; Gerard heeft een voorliefde voor roofvogels) eindigt  dan ook als volgt: “Gelukkig schaart Gerard zich onder de mensen die juist niet milder worden naarmate  ze ouder worden. Het soortengejaag zij hem dan maar vergeven, te meer daar hij ook  met liefde over zijn eigen tuin kan schrijven (in Maasdam, of all places). Een chroniqueur  waarvan we er meer zouden willen zien.”